Fredrik ”DXter” Jonsson

Expert på federation och PKI

Fredrik Jonsson eller mera känd som DXter i IT-branchen är en säkerhetskonsult som älskar autentisering och auktorisation. Förutom att vara en tung lagspelare i Identitry teamet så är han även passionerad Champagnenörd, excentrisk pyrotekniker, konsult, utbildare och föreläsare men framförallt mannen som kan förklara säkerhet så att alla förstår.

Fredrik är en av de absolut ledande experterna i världen på ADFS men är också extremt duktig på PKI (med hjälp av ADCS). När han inte hjälper kunder håller han även kurser på LabCenter i ADFS både för IT-tekniker hur ADFS fungerar på bits and bytes, men även för utvecklare gällande hur dom ska bygga federationsmedvetna applikationer.

Microsoft Identity Manager Strategi och Framtid
Microsoft Identity Manager Strategi och Roadmap 1920 1081 Identitry

Microsoft Identity Manager Strategi och Roadmap

En del har oroat sig för framtiden för Microsoft Identity Manager men Microsoft höll 2018-02-27 ett webinar som klargjorde att man har en del på gång gällande MIM. Webinaret går fortfarande att se men kräver att man registrerar sig. https://infopedia.eventbuilder.com/event?eventid=m7e7v6 Känner du inte för att titta på webinaret kommer här en kort sammanfattning: Microsoft släpper…